Jeśli chcesz zamówić różową sól himalajską, powinieneś odwiedzić tę stronę

Sól to substancja niezbędna do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Jakie zalety ma niejodowana sól kłodawska oraz sól himalajska? Z jakiego powodu należy ich używać podczas gotowania?

Cechy różowej soli himalajskiej

Sól kuchenna to jedna z najważniejszych przypraw, która świetnie uwydatnia smak posiłków. Chociaż nieumiarkowane wykorzystanie soli ma negatywny wpływ na nasze samopoczucie, to jej rozsądne dawki (nieprzekraczające 6 g na dobę) są konieczne dla właściwego funkcjonowania naszego organizmu. Sól zaopatruje nas bowiem w sód, czyli w pierwiastek odpowiadający za podtrzymanie właściwego ciśnienia we krwi oraz gospodarkę wodną. Jednym z najzdrowszych rodzajów soli jest sól himalajska czerpana ze złóż szacowanych na prawie 250 mln lat. Produkt ten mieści w sobie wiele wartościowych minerałów oraz pierwiastków, m.in. wapń, selen czy cynk, a przy tym jest pozbawiony szkodliwych zanieczyszczeń i komponentów, np. toksycznych metali ciężkich. Różowa sól himalajska wspaniale podkreśla smak dań i jest sprzedawana zarówno w formie pokaźnych, jak i niewielkich kryształków.

Sól kłodawska – stosowana nie tylko w branży spożywczej

Sól kłodawska niejodowana z kolei to substancja o dużym poziomie czystości – zawiera 97% chlorku sodu i stanowi doskonały do naszych kiszonek. Jest cennym źródłem magnezu, wapnia czy cynku, innymi słowy składników potrzebnych do zachowania pełni wigoru. Sól kłodawska czerpana jest w kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie jest poddawana , dlatego nie zatraca swoich właściwości i jest łatwo przyswajana przez organizm. Sól kłodawska niejodowana jest często wykorzystywana nie tylko w gastronomii, ale również sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.

Nasze dane teleadresowe:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669-997-776
E-mail: [email protected]